Datorsidan

Den här sidan kommer att ge dig några råd för hur du bör hantera din dator och undvika virus, spam och annat otyg samt att lära dig säkerhetskopiera dina dokument.

Mitt datorintresse

Jag började plugga systemutveckling på högskolan i Kristianstad och fick efter tre års slit min examen. Det var en intensiv och stundtals rätt krävande utbildning men framförallt var det mycket roligt och lärorikt att plugga som vuxen.

På fritiden jobbar jag mycket med fotohantering. Jag har scannat in väldigt många av släktens gamla album och restaurerat bilderna vilket är ganska tidskrävande. Jag har gjort fotoböcker och fotoDVD som kan köras i dvd-spelaren till TV:n. En fotoDVD är ett trevligt sätt att visa sina bilder för sina vänner och släkt. Dessutom jobbar jag lite med hemsidor bl a ideellt för Katthemmet Kompis, som är ett katthem där man försöker omplacera hittekatter till nya seriösa hem.

Cilla och Carola
Min studiekamrat Cilla tv och jag th, hårt koncentrerade framför
våra datorer på högskolan.

Vanliga hot på Internet

Som många säkert känner till finns det många hot mot din dator ute på Internet och det gäller för dig som användare att vara medveten om dem och använda sunt förnuft för att inte datorn ska råka i trubbel. Här beskriver jag en del av dessa hot, vad de är och hur du kan undvika dem. Använd länkarna till höger för att läsa mer om virus, spioner, spam och annat otyg och lär hur du skyddar dig och din dator.

Ta hand om din dator och undvik problem

Liksom att du servar bilen ibland, tvättar den, byter olja och filter, kanske laddar batteriet etc måste du sköta din dator på rätt sätt för att den ska fungera bra.