Äggkläckning 2009

En söt Plymouth rock-kylling I slutet av april köpte jag några avelsägg av rasen Plymouth Rock. Det är en av de raser jag alltid velat ha men har varit svår att få tag på.

Plymouth-rock-kycklingarna

I kläckaren fanns även sussex-ägg och två ägg från min egna vackra höna Pärlan. Tre veckor senare den 8-9 maj började det pipa om äggen och kläckningen påbörjades. En morgon stod den första lilla svarta Plymouth-rock-kyllingen där, pep och skuttade omkring men snart blev det fler..totalt kläcktes nio urgulliga dunbollar.

De är otroligt pigga och det är full fart jämt när de inte sover förstås. Aptiten är det heller inget fel på. Vid en veckas ålder kom de första fjädrarna på vingarna...

 

Pärlans kylling
Svartnäbb, Pärlans kylling

Wyandotte-kycklingar

Något jag alltid velat ha är silverrandiga Wyandotter för det är både en lugn och trevlig ras och den silverrandiga färgen är otroligt vacker. Inte heller lätt att få tag på men på ett hönsforum på nätet hittade jag en uppfödare i närheten som jag köpte nio söta kycklingar av den 13 maj.

Tre av kycklingarna är några dagar äldre än mina egna Plymouth-rock men de andra är födda samtidigt som mina och fick därför gå tillsammans med dem. Det var som om de alltid gått tillsammans, de äter, sover och busar hela tiden. Så fort man sticker in handen till kycklingarna kommer de med en väldig fart i tron att det är något gott ätbart på gång...

Wyandottekycklingar
Två duniga Wyandotte-kyllingar

Plymouth rock och Wyandotte-kycklingarna
Alla Plymouth-rock och Wyandotte-kycklingarna

Fler bilder på mina höns hittar du här »