Hönsen 2013

Uppdaterad: 2013-12-17

I år har vi kläckt en ny omgång marankycklingar efter de nya hönorna vi köpte in förra året.

Tuppar är nu sålda

De blev väldigt fina och pigga madamer och som vanligt blev det även ett antal tuppar som nu alla har fått nya hem med en egen flock hönor.

Ändring i hönsflockarna

Tyvärr är det en del hönor och tuppar som gått bort under året och vi har därför flyttat om lite i flockarna och fått ihop dem lite bättre än tidigare. I stallet bor nu inga höns alls eftersom den andra hästboxen nu bebos av en liten söt shettis-sto vid namn Freja. Freja är ett fint sällskap till min stora häst Montana.

Hönsen har varit ute i trädgården varenda dag och levt livets glada dagar i solen och balat sig vid buskarna. Räven kom på besök en dag och försökte få med sig vår ankkille men blev skrämd när vi kom ut och släppte ankan och sprang iväg ut i hästhagen. Dock gav sig räven inte så lätt utan smög hitåt igen längs hagens stenmur och där nere gick hönsen och betade. Det blev ett himla liv på dem och de skingrades hit och dit. Som väl var såg vi det också och jag sprang och skrek på räven som då hade fått tag på stjärtfjädrarna på en höna. Han släppte henne dock och sprang iväg och sedan dess har vi inte sett honom. Den stackars hönan hade bara en stjärtfjäder kvar men var i övrigt helt oskadd.

Efter rävbesöket har vi även sett över och förstärkt våra rastgårdar då vi inte vill ha ovälkommet besök om vi inte är hemma någon dag.

Kalle Anka älskade att bada förra året men i år vill han knappt gå i vattnet och hans vita fjäderdräkt är inte längre så vit men nu ruggar han för fullt och nya vita pennor är på väg ut. Hans fru Kajsa har dock blivit mycket självsäkrare och gladare i år nu när hennes vingar har växt ut igen. Förra året då hon kom var hon vingklippt vilket gjorde henne osäker och rädd för att bada. I år har hon badat och plaskat så mycket hon bara fått tillfälle till.

Fler bilder på mina höns finns här »